tirsdag den 28. maj 2013

Jeg går i skoooole men det er noget helt anden end min oprindelige boganmeldelse:)

Nå men jeg går på mit kursus, I ved det der NLP coaching og ledelseskursus.
Først noget der egentlig overhovedet ikke har noget med dagens emne at gøre, men jeg bare bliver nødt til at fortælle alligevel. Vi er lidt over 20 på det her hold. Jeg må tilstå at selvom jeg ikke har været der mere end 1½ uge, så kan jeg allerede nu sige der er folk jeg aldrig kommer til at slippe igen. Der er to piger/damer på holdet. Begge er vist ældre end mig, eller det ER de, men det er hamrende lige meget, for jeg holder allerede af dem. Begge har med den alternative verden at gøre, healing, holisme, klarsyn, hypnose osv. Og jeg siger jer!!!! det er jo normalt slet ikke noget for mig. Men fordi begge piger på hver deres måde fortæller så levende om det, kan jeg slet ikke lade være med at være grebet af det.
Tror ikke jeg træder nogen over tæerne ved at fortælle at Cate og Lene er de dejligste mennesker jeg har rendt over længe, og der er bestemt plads i mit hjerte til dem.

Nå men det var en lille afstikker, for egentlig var dagens historie om min samler mani og mine underlige bog vaner. Idag fik jeg besked på jeg burde åbne en antikvar butik, og ærligt, det ville nok ikke være helt skævt, har selv en mio. ting man kunne starte lageret op med, og min næse for loppefund og design fornægter sig ikke. Kan spotte en Kähler vase af ældre årgang på lang afstand hehe.

Men egentlig er det lige nu fordi jeg vil fortælle om en bog jeg lige har læst. Jeg kunne ikke finde et årstal i bogen, men kan se den er udgivet i 1964 og oversat i 1968. Det er altså en krimi af en lidt ældre dato. Det sjove er, at i de moderne krimier kan jeg altid regne ud hvem morderen er efter ca. 20 sider, ellers er det en meget usædvanlig historie, men denne bog måtte jeg næsten til enden inden jeg fik stykket den sammen. Den er fedt skrevet, meget engelsk i tonen, og holdt i kort stil, ikke noget med en mursten på 1100 sider som jeg alt for ofte synes moderne litteratur nærmer sig hehe.

Plottet er ligesom at der sker et mord på redaktionen hos et modeblad der skal udgive en helt særlig Paris'er udgave. Mordet sker ved forgiftning af en kande the, og de forviklinger der er for at finde morderen er stille og rolige, og den ene dækker over den anden, men KUN det ene mord, og det er jeg helt ærlig vældig meget til, alle behøver ikke dø for at holde spændingen.

I skal nok i en antikvar, eller låne den af mig hvis I vil læse den, men en spøjs lille fortælling, jeg godt vil anbefale for krimi elskere der er frisk på en anden end den vante skrivestil.

PATRICIA MOYES : MORD PÅ MADAME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar